אודות החקלאים המתארחים

אחד הביטויים היפים של המכירה הישירה הוא סולידריות בין חקלאים. אנו מארחים משקים משפחתיים מרחבי הארץ. חלקם מגיעים על בסיס קבוע, וחלקם מתארחים מעת לעת או באופן חד פעמי. עבור רובם המכירה הישירה היא "צינור חמצן" כלכלי, אחרי שנים של הפסדים. החקלאים ובני משפחתם מוכרים את תוצרתם ותוצרת של משקים משפחתיים נוספים, שאין להם אפשרות להגיע ולמכור בעצמם.

לצד כל חקלאי מצליח עומדת חקלאית חזקה

חקלאות זו משימה משפחתית. הדאגה והמאמץ נעים בהתמדה בין הבית והמשק. הקושי, השמחה, התתרגשות וההתרסקות - כל החוויות המשפחתיות שזורות במה שמתרחש במשק, 7 ימים בשבוע, 4 עונות בשנה, שנה אחרי שנה. לכן חקלאיות הן נשים חזקות.

הכירו את החקלאיות האופטימיות של המכירה הישירה (מימין לשמאל):

אתי שוורצברג נולדה למשפחה חקלאית במושב עמיקם, עוסקת בחקלאות עוד מילדותה. מגדלת עם בעלה אילן מטעי פירות נשירים במושב: "בשבילי חקלאות זה לדאוג לעצים כמעט כמו לדאוג לילדים שלי".

מיקי קנטור חיה ונושמת את אתגר החקלאות עם בעלה רמי, שמגדל ירוקים ברמה"ש. בעבר עבדה באריזה ובהסעת תוצרת לשוק הסיטונאי ולנמל אשדוד לייצוא. "בשבילי חקלאות זה להיות ירוקה יחד עם בעלי, מהיום בו החליט, לפני 40 שנה, לעזוב את מקצוע ההנדסה ולחזור לחקלאות".

סילבי אורן מגדלת עם בעלה, חיים, במושב נתיב הגדוד שבבקעת הירדן ענבים תמרים, תאנים, וגולת הכותרת: מטע אגוזי ארגן. בנוסף, מארחים מבקרים מהארץ ומהעולם במרכז המבקרים במשק. "בשבילי החקלאות זה דבר של 24 שעות ביממה".

רינת וגנפלד ממושב מנחמיה בעמק הירדן, אליו עברה עם בעלה אסף לפני 10 שנים כדי להגשים חלום חקלאי ולהקים חוות עזים. "בשבילי להיות חקלאית זה לייצר גבינות טובות מעזים שטוב להן, ואז החלב יוצא מעולה".

slider2

אודות החקלאים המתארחים:

משק כהן: אלי כהן נולד למשפחה חקלאית ממושב אלישמע בדרום. בשנת 1993 הקים עם אשתו בתיה את המשק החקלאי במושב תלמי יוסף שעל גבול עזה. בתחילה גידל ירקות ופרחים. כיום מתמקד בירקות, ובפרט בדלועים: עגבניות רגילות ושרי, מלפפונים רגילים ובייבי, חצילים מזנים שונים, קישואים מזנים שונים  ואפונת שלג. הגידולים מופחתי ריסוס.

לאלי ובתיה שתי בנות ושני בנים. גיא וניר עובדים במשק ובמכירה הישירה.

אלי: "חקלאות זו התמכרות. גם אם נפלתי – אני לא מפסיק לקוות שבשנה הבאה אצליח. הסיפוק הכי גדול בחקלאות זה כשבאן אדם טועם משהו שגידלתי. זה מקצוע קשה אבל כיפי, כי אני רואה את התוצאה, ואני חי את האדמה".

 

משק שוורצברג: המשק של אילן ואתי שוורצברג הוקם במושב עמיקם ברמות מנשה בשנת 1950, על ידי הוריו של אילן, בנימין (ז"ל) וקלרה שוורצברג. המשק התבסס על גפנים, ולפני 20 שנה נוספו גם אפרסקים, נקטרינות, רימונים ומשמש. רוב הגידולים מופחתי-ריסוס, וחלקם אורגניים. כמו כן, במשק מייצרים מהתוצרת הטריה יין קברנה סוביניון, מיץ לימון מרוכז ומיץ רימונים מרוכז.

כל בני משפחת שוורצברג, כולל הבנים איתי ועמית, עובדים במשק ובמכירה הישירה. גם סבתא קלרה בת ה-91 עובדת כמנהלת החשבונות של המשק! עמוד משק שוורצברג בפייסבוק.

 

משק אורן: חיים וסילבי אורן הקימו את המשק במושב נתיב הגדוד שבבקעת הירדן בשנת 1981. סילבי וחיים הם דור ראשון לחקלאות, ובחרו בדרך זו מתוך הכרה שזו הדרך העיקרית לחיבור לארץ ישראל, ומתוך רצון לגור בסביבה חקלאית מחוץ לעיר.

הגידולים במשק הן תאנה מזן ברזילאית, תמר מזן מג'הול, ענבים ומטע אגוזי ארגן, מהם מופק שמן ארגן לשימוש קולינרי, רפואי וקוסמטי. למשק יש מרכז מבקרים. פרטים באתר המשק

לחיים וסילבי שתי בנות ושני בנים. מתן, הצעיר שבהם, מעורב בעבודת המשק ובמכירה הישירה.

 

משק וגנפלד: אסף ורינת וגנפלד עברו בשנת 2006 עם ארבעת ילדיהם מכפר סבא למושבה מנחמיה שבעמק הירדן, כדי להגשים חלום: לגדל עזים ולגבן גבינות. לשם כך למדו גיבוּן בארץ, ועברו השתלמויות באיטליה ובצרפת.

בחוות עז-עיז הם מגדלים באהבה עזים שמניבות חלב איכותי. מהחלב המלא הם מייצרים בתהליכים מסורתיים, ללא חומר משמר ובהקפדה על איכות גבוהה וטעם משובח: יוגורט בטעמים שונים, גבינות קשות ורכות, חמאה וחלב מלא. ניתן לבקר בחווה ולקיים בה פעילויות. פרטים באתר החווה.

 

משק בלשר: חנן בלשר, המוּכר כ'חנן הגנן' הוא דור שלישי למייסדי מושב סגולה, צפונית לקרית גת, אשר הקימו בו משק בשנת 1953. בשנת 1995 סיים חנן את הלימודים בפקולטה לחקלאות ברחובות, ומאז מפעיל את המשק. חנן מגדל תירס מתוק להפליא, ברוקולי, פלפלון מתוק, מטע שקדים וכרם ענבי יין מזן מרלו. כמו כן, עוסק בריבוי זרעים לחברות זרעים.

 

משק וידר: בשנת 1933 הקימו גניה ופנחס, ממייסדי מושב חרות בלב השרון, משק חקלאי. המשק התבסס בעיקר על פרדסים. אחרי שנכדתם רוני התחתנה עם בנצי וידר, שינה המשק את שמו למשק וידר. בעשר השנים האחרונות עברו חלק מעצי ההדר הסבה לעצי זית מהזנים: ברנע, פישולין וקורטינה, ומופק מהם שמן זית כתית מעולה, חמיצות מרבית 0.5%.

לבנצי ורוני שתי בנות ובן חייל, יואב, המסייע רבות במשק.

משק רמי קנטור

רמי קנטור מגדל ירקות ברמה"ש מאז 1977, ומתמחה בירק-עלים ובשורשים.

במשק מתקיימת מכירה ישירה לקהל הרחב, בה מתארחים חקלאים מכל הארץ, בימים שלישי וחמישי 13:00-17:00 ושישי 9:00-13:00. ניווט: 'משק רמי קנטור' בווייז.

צרו קשר

משק רמי קנטור
השדות במערב רמה"ש
טלפון 052-2470471
meshekramikantor@gmail.com

תמונות מהמשק

אתר זה נבנה באהבה ע"י בלה דיגיטל, עסק חברתי המכשיר ומעסיק אנשים עם מוגבלויות. האתר נגיש לאנשים עם מוגבלויות. רמי קנטור מודה מקרב לב לאביאל סלע ולצוות בלה דיגיטל על העבודה המקצועית ועל הנכונות לסייע.