מהשדה לצלחת - מתכונים

מהשדה לצלחת - חוויה קולינרית בשדות

רשימת מתכונים של השף החברתי איתי פרקש, קיצ'ן סטודיו

רימונערק

תוצרת:‏
‏1 כוס מיץ רימונים של משק שוורצברג
‏1 ״שוט״ ערק או כל משקה בעל טעם אניסי אחר
עלה בזיליקום קטן של משק רמי קנטור

מה עושים?‏
בקנקנן גדול מערבבים את מיץ הרימונים והערק, מוזגים לכוסיות ומוסיפים עלה בזיליקום ״דפוק״ לכל כוס. ‏
מומלץ להגיש קר מאוד עם קוביית קרח.‏

ריזוטו קייל עם עשבי תיבול, מנגולד וצנוניות בחמאת עיזים, גבינת קפרינו ושקדים

תוצרת:‏
לציר הירקות - שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, כרישה, ענף רוזמרין ממשק רמי קנטור .קולורבי , גזר בצל ותפוחי ‏אדמה ממשק כהן, הכל חתוך לקוביוות, מבושל ומסונן. ‏
לריזוטו - כוס קייל חתוך לרצועות דקות, כוס מנגולד קצוץ (כולל הגבעול), 4 צנוניות חתוכות דק, חופן תרד ניו זילנדי ‏ממשק רמי קנטור, 1/2 כוס בצל קצוץ, 1/2 כוס בטטה לבנה קצוצה לקוביות קטנות ו1/2 כוס בטטה אדומה קצוצה ‏לקוביות קטנות. ממשק כהן, 100 דרם חמאת עיזים ו 50 גרם גבינת קפרינו מגורדת מחוות עז עיז. 1/2 כוס שקדים ‏קלויים וקצוצים ממשק בלשר, מעט שמן זית של משק וידר, 3 כוסות אורז עגול, כוס יין לבן , מלח גס ופלפל שחור ‏גרוס.‏

מה עושים?‏
במחבת גדולה ושטוחה, יוצקים מעט שמן זית ומאדים את הירקות מהקשה ביותר לרך ביותר. כאשר כל הירקות ‏פריכים מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז מתחמם. מוסיפים את היין הלבן, ומאדים עד שהיין כמעט נעלם.‏
מוסיפים 2 מצקות של ציר ירקות קר, תוך כדי ערבוב מתמיד של האורז והירקות, במקביל מחממים את הציר שנשאר. ‏
מוסיפים בכל פעם מצקת אחת של ציר ירקות חם למחבת ומערבבים עד שנספג. ‏
כאשר האורז רך , נוסיף את גבינה, החמאה והשקדים, ונערבב עד שלא ניראה אותם יותר. מגישים חם.‏

 

סלט שורשים ושמן ארגן, עם גילוחי גבינת פחם ‏

תוצרת:‏
‏1/2 פאפאיה כתומה ו1/2 ירוקה, תפוח ירוק, ממשק שוורצברג
‏2 מלפפונים , קולוקבי ירקו מקולף, קולורבי סגול מקולף, 2 גזרים, ממשק כהן
שורש סלרי, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה, 5 צנוניות, חופן רוקט, ממשק רמי קנטור
‏50 גרם גבינת פחם מחוות עז עיז

לרוטב:‏
מיץ וקליפה מתפוז אחד ממשק שוורצברג
שתי כפות חומץ בן יין אדום
‏2 כפות דבש הדרים ממכוורת דן קדרי
‏1 כף שמן ארגן ממשק אורן

מה עושים?‏
מגרדים בפומפייה את כל החומרים, מערבבים את חומרי הרוטב היטב ומערבבים יחד. ‏

סלט פנצנלה איטלקי

תוצרת:‏
עגבניות מכל הסוגים, שר צהוב, תמר, עין הנמר, אשכול רגיל, ממשק כהן
בצל סגול ובזיליקום ממשק קנטור
לחם ישן ויבש
שמן זית ממשק וידר ‏
חומץ בן ייו אדום
מלח ופלפל

מה עושים?‏
חותכים את העגבניות - כל עגבנייה ״איך שבא לה״ - לא צריכים להיות מסודרים או מדוייקים, מוסיפים קרעי לחם יבש ‏‏(אפשר לקלות בתנור אם רוצים), חותכים את הבצל ממש דק , מוסיפים עלי בזיליקום. ‏
מוסיפים את חומרי הרוטב ומתבלים. מעבירים לקערה גדולה ומגישים.‏

 

פנקייקים הולנדים בבלילת יוגורט עיזים, עם דבש הדרים וגבינת רוקפור

תוצרת:‏
לפנקייקים - ‏
‏1 כוס קמח תופח (או 1 כוס קמח רגיל וכף אבקת אפיה )‏
‏1 ביצה
‏1 כף שמן זית ממשק וידר
‏1 כוס יוגורט עיזים מחוות עז עיז
‏1 כף סוכר
‏1 קמצוץ מלח

לרוטב-‏
‏50 גרם גבינת רוקפור מחוות עז עיז
‏1/2 כוס דבש הדרים ממכוורת דן קדרי

לסלט הפירות - ‏
תפוז, תפוח פינק לייידי, בננה, שסק, אגס, תפוז ממשק שוורצברג
חופן נענע קצוצה ממשק רמי קנטור

מה עושים?‏
מערבבים היטב את כל חומרי הבלילה. יוצקים למחבת משומנת כף אחת של בלילה בכל פעם ומטגנים מכל צד 1-2 דקות ‏‏.‏
בסיר קטן מחממים את הדבש ומוסיפים לו את הרוקפור.‏
קוצצים את הפירות לסלט קטן.‏
מניחים את הפנקיקים על צלחת הגשה , מעליהם מעט סלט פירות ומזלפים את הרוטב החם. ‏

 

צזיקי מלפפונים, יוגורט עיזים ושמן זית

תוצרת:‏
‏10 מלפפונים, קצוצים דק, ללא הגרעינים. ממשק כהן
יוגורט עיזים מחוות עז עיז
שמן זית ממשק וידר
מלח גס ופלפל שחור גרוס

מה עושים?‏
מערבבים הכל יחד ומעבירים לכוסות. מומלץ להגיש קר.‏

משק רמי קנטור

רמי קנטור מגדל ירקות ברמה"ש מאז 1977, ומתמחה בירק-עלים ובשורשים.

במשק מתקיימת מכירה ישירה לקהל הרחב, בה מתארחים חקלאים מכל הארץ, בימים שלישי וחמישי 13:00-17:00 ושישי 9:00-13:00. ניווט: 'משק רמי קנטור' בווייז.

צרו קשר

משק רמי קנטור
השדות במערב רמה"ש
טלפון 052-2470471
meshekramikantor@gmail.com

תמונות מהמשק

אתר זה נבנה באהבה ע"י בלה דיגיטל, עסק חברתי המכשיר ומעסיק אנשים עם מוגבלויות. האתר נגיש לאנשים עם מוגבלויות. רמי קנטור מודה מקרב לב לאביאל סלע ולצוות בלה דיגיטל על העבודה המקצועית ועל הנכונות לסייע.